”Muumit” työpaikalla

Muumit tuntuvat pysyvän aina muodissa. Muumeja itsekin katsoneena ja heidän elämänfilosofiaan tutustuneena, voi ”muumeja” tunnistaa myös aika monessa työpaikassa. Jokaisessa yrityksessä, yhteisössä tai muussa ryhmässä löytyy helposti yksi ”nuuskamuikkunen” tai ”pikku myy”. Seuraavaa profilointia ei kannata ottaa vakavasti, vaan ehkäpä työpaikan kahvitauolla yhdessä mietittäväksi huumoria unohtamatta.

”Muumipappa”

Työpaikan ”muumipappa” on konkari, joka on vuosikaudet ollut yrityksessä töissä. Hänellä on tietoa ja taitoa, ja muut luottavat hänen kokemukseensa. Työpaikan ”muumipapalla” on kova muutosvastarinta asiaan kuin asiaan, sillä kaikkea on jo kokeiltu eikä mikään niistä ole toiminut ennenkään. Työpaikan ”muumipappa” kertoo kahvipöydässä hauskoja tarinoita ja laskeskelee päiviä, jolloin pääsee eläkkeelle.

”Muumimamma”

Työpaikan ”muumimamma” on rauhallinen ja luotettava työyhteisön jäsen, johon kaikki luottavat. Hän tietää kaikkien yksityisasiatkin, mutta ei kerro niitä muille eteenpäin. Rauhoittavasti koutsaten hän auttaa muita löytämään vastauksen ongelmiinsa. Työpaikan ”muumimamma” ilahduttaa työkavereitaan itsetehdyillä leivonnaisillaan, joita hän säännöllisesti tuo töihin.

”Nuuskamuikkunen”

Työpaikan ”nuuskamuikkunen” on oman tiensä kulkija, joka inhoaa Suomen talvea. Tästä syystä hän säästää kaikki vuosilomansa ja vaihtaa vielä lomarahansakin vapaiksi, jotta voi ne kaikki pitää talvella ja lomailla etelän lämmössä. Työpaikan ”nuuskamuikkunen” pohtii monesti elämääkin suurempia asioita eikä lähde mukaan toisten haihatuksiin, vaan muodostaa omat mielipiteensä. Hän viihtyy mielellään yksin, vaikka ei mikään erakko olekaan.

”Tiuhti ja viuhti”

Työpaikan ”tiuhti ja viuhti” ovat aina yhdessä. Jos he eivät ole samassa tiimissä, he pitävät yhteyttä Skypellä tai sähköpostilla päivän aikana monta kertaa. He ovat aina samaa mieltä asiasta kuin asiasta ja komppaavat toisiaan. Jos ei osaa muodostaa omaa mielipidettä, niin toisen sanomaan on helppo yhtyä. Tämä varsinkin siinä tapauksessa, jos toinen on verbaalisesti lahjakkaampi ja aina äänessä.

”Nipsu”

Työpaikan ”nipsu” on hyväntahtoinen työkaveri, joka laittaa itsensä likoon 100%:sesti, vaikka ei aina ihan täysin onnistuisikaan. Hänellä saattaa olla taipumusta vapaamatkustajuuteen ja nauttii näin ollen mielellään muiden töiden tuloksista. Hän on porukan hauskuuttaja, jolta löytyy vitsi aiheeseen kuin aiheeseen ja osaa toki nauraa myös itselleen. Kevytmielisen ulkokuoren ei kannata antaa kuitenkaan hämätä, sillä sen alla piilee herkkä ja helposti loukkaantuva hipiä. Suurena herkuttelijana hän lyöttäytyy usein työpaikan ”muumimamman” seuraan.

”Pikku myy”

Työpaikan ”pikku myyllä” on mielipide kaikkeen, sillä hän tietää kaikesta kaiken tai ainakin kuvittelee niin. Hän haastaa työkavereitaan parempiin suorituksiin, mutta tyyli ei ole aina kaikkein rakentavin. Työpaikan ”pikku myy” löytää muista ihmisistä aina kehitettävää ja parannettavaa, mutta kokee itsensä olevan virheetön. Kun pääsee hänen kivikovan suojamuurinsa taakse, saa hänestä itselleen uskollisen ystävän ja pääsee tutustumaan tähän tuittupäähän paremmin.

”Hemuli”

Työpaikan ”hemuli” on yrityksen vihrein tyyppi. Hän rakastaa luontoa ja ympäristöasiat ovat hänen sydäntään lähellä. Jos hän ei toimi työnsä puolesta ympäristövastaavana, niin hän tekee sitä työtä joka tapauksessa. Hän ei printtaa turhia papereita, sammuttaa valot aina huoneesta lähtiessään ja pyrkii lajittelemaan roskat oikeisiin jäteastioihin. Työpaikan ”hemuli” valistaa myös ystävällisesti muitakin toimimaan ekologisesti ja haastaa kesällä polkemaan pyörällä töihin autolla ajamisen sijaan.

”Niiskuneiti”

Työpaikan ”niiskuneiti” tykkää laittautua töihin ja hänellä on aina viimeisintä muotia olevat vaatteet. Voimakas hajuvesipilvi paljastaa hänen vierailleen osastolla. Hän tahtoisi jo kovasti vakiintua ja löytää tulevan puolisonsa, mutta sitä ei ole toistaiseksi löytynyt ainakaan firman pikkujouluista.

”Muumipeikko”

Työpaikan ”muumipeikko” on harmiton ja joustava kaveri. Hän sopeutuu helposti muutoksiin ja tekee työtä käskettyä. Hänelle on tärkeää, että kaikkia kohdellaan tasavertaisesti ja hän saattaa toimia myös työpaikan luottamusmiehenä. Työpaikan ”muumipeikko” tulee kaikkien kanssa toimeen eikä osaa sanoa kenellekään ei. Usein hän auttaakin muita oman työnsä kustannuksella. Jos jokin asia ei kuulu kenellekään, työpaikan ”muumipeikko” hoitaa senkin.

”Tuutikki”

Työpaikan ”tuutikki” on rauhallinen ja hiljainen työkaveri. Introverttina henkilönä hän ei ole ensimmäisenä äänessä ja palavereissa antaa muiden puhua ensin. Kun hänellä on asiaa, hän kyllä sitten avaa suunsa. Työpaikan ”tuutikki” ei välttämättä ole hyvä tekemään nopeita päätöksiä, vaan hän tarvitsee ensin hiukan aikaa muodostaa oman mielipiteensä asiasta. Hän on erittäin hyvä kuuntelija.

”Haisuli”

Työpaikan ”haisuli” on yrityksen kettumaisin tyyppi. Aina ei ole ihan varmaa, kestävätkö hänen toimensa päivänvaloa, mutta toistaiseksi hän ei ole vielä jäänyt niistä suoraan kiinni. Hän saattaa agitoida muita kääntymään työnantajaa vastaan ja eikä italialainen lakko ole usein kaukana. Työpaikan muut henkilöt saattavat helposti mennä hänen juttuihinsa mukaan, sillä eivät uskalla olla häntä vastaan. Kun työilmapiirin saastuttamiseen tarvitaan joskus vain yksikin henkilö, se on työpaikan ”haisuli”.

”Muumit” työpaikalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s