Yrittäjyyden kynnyksellä

Tiedätkö sen tunteen, kun on perhosia vatsassa ja hymyilyttää koko ajan? Tekisi mieli piirtää vain sydämiä ja lauleskella itsekseen? Minulla on nyt sellainen olo, mutta ei, en ole ihastunut kehenkään tai vastarakastunut. Olen hyppäämäisilläni ihan uuteen. Olen seuraamassa unelmaani ja teen kohta sitä mitä haluan: minulla on kohta oma yritys!

Ajatus yrittäjyydestä ei ole ollut mitenkään päivän selvää alusta asti. Nyt kun tarkemmin muistelen, olen jopa joskus istunut yrittäjyyden kurssillakin kauppakorkea-aikoinani ja vannonut, ettei minusta koskaan ainakaan yrittäjää tulisi. 16 HR-vuoden jälkeen mielipiteeni on muuttunut ja myös minä itse olen muuttunut. Haluan päättää itse omista töistäni, haluan tehdä töitä silloin, kun haluan ja sieltä, missä kulloinkin olen. Olen aivan innoissani ja samoin on tuleva yhtiökumppanikin, jonka kanssa tätä yhdessä suunnittelemme! Elämä kyllä välillä yllättää eikä koskaan tiedä kenet jossakin tapaat ja ajan kuluessa yhtäkkiä olettekin perustamassa yhdessä yritystä.

Sanoin juuri eilen miehelleni, joka on myös yrittäjä, etten ole pitkään aikaan ollut näin innostunut mistään. Viimeisimmät innostuksen aiheet ovat olleet käänteisessä aikajärjestyksessä oma elämäntapamuutosprojektini vuosi sitten (joka jo ehti loppuakin osittain tai on ainakin tauolla), häät kaksi vuotta sitten ja tyttäremme syntymä kohta neljä vuotta sitten.

Oman yrityksen suunnitteleminen saa sukat pyörimään jalassa! Yrityksen nimen, palvelujen, nettisivujen, yhtiömuodon, liiketoimintasuunnitelman ja muiden ajatteleminen on jännittävää, ihanaa, pelottavaa, motivoivaa ja niin piristävää, että tekisi mieli kertoa siitä kaikille! Ja kun itse olen vielä minulle-kaikki-heti-tyyppiä, kärsivällisyyttäni koetellaan, mutta positiivisessa mielessä. Tuleva yhtiökumppanini on hyvin saman henkinen kuin minäkin, joten uskon, että yhteistyömme tulee toimimaan. Mutta kyllä minua myös mietityttää monikin asia. Ensinnäkin koko yrittäjyys ja siihen liittyvät asiat ovat minulle täysin vieraita. Toiseksi palkansaajasta yrittäjäksi siirtyminen vaikuttaa tietenkin suoraan taloudelliseen tilanteeseeni. Tämän vuoksi aloitammekin rauhallisesti ja mahdolliset riskit minimoiden. Koska tulemme tarjoamaan palveluja, rahaa ei ole kiinni varastossa eikä vuokrassa. Juuri tällä viikolla totesimme yhdessä, että meillä ei ole mitään menetettävää, päinvastoin meillä on vain voitettavaa.

Sain juuri luettua Satu Rämön ja Hanne Valtarin kirjan Unelmahommissa. Juuri tähän hetkeen ei voisi olla sopivampaa kirjaa. Se kertoo sekä heidän oman että myös muiden kirjassa mainittujen henkilöiden tarinan siitä, miten harrastuksesta tehdään työ ja seurataan omia unelmiaan. Luin kirjan hetkessä ja jokainen kirjan sana, lause ja kappale vaan vahvisti omaa päätöstäni yrittäjyydestä. Jos muutkin ovat onnistuneet, niin miksen minäkin onnistuisi. Minulla on vielä reippaasti yli 20 vuotta aikaa tehdä töitä ja tämä työ mahdollistaisi myös perheemme muuton ulkomaille. Selkeä win-win-tilanne.

Koska tekemistä on vaikka kuinka ja paljon uuteen yritykseen liittyen (sekä tietenkin nykyinen työ ja perhe-elämä) täytyy tehdä jonkinlainen suunnitelma, jotta kaikki olennaiset asiat tulevat huomioitua ja tehtyä oikeassa järjestyksessä. Myös omalle esimiehelleni täytyy asiasta kertoa ja tiedän, että hän tulee minua kannustamaan. Kenties siirryn osa-aikaiseksi, jotta voin tehdä viikolla myös oman yritykseni töitä. Ja kun homma tästä lähtee etenemään, kerron teille aivan varmasti lisää!

4 kommenttia artikkeliin ”Yrittäjyyden kynnyksellä

  1. Bea sanoo:

    Oman yrityksen perustaminen on työlästä aikaa kaikkien järjestelyjen takia mutta ehdottomasti antoisaa! Jotenkin sillä innostuksella puskee vaan eteenpäin. Itsellä jo pari vuotta yrittäjänä takana.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s