Tuleva yrittäjä ja ulkosuomalainen

Nyt, kun olen kirjoitellut tätä blogiani muutaman kuukauden ajan ja samalla harjoitellut enemmän ja vähemmän bloggaamisen saloja, on myös ajatukseni blogin sisällöstä kirkastunut. Ensin ajattelin kirjoitella tänne myös ammatillisia tekstejä, joita jo tänne muutaman postasinkin, mutta nyt olen päättänyt jättää ne ennemminkin uuden yrityksemme omille nettisivuille. Siellä on parempi julkaista kirjoituksia, jotka tulevat tukemaan uuden yrityksen liiketoimintaa, jolloin tämä blogi tulee keskittymään tällä hetkellä kahteen suosikkiaiheeseeni eli yrityksen perustamiseen sekä ulkomaille muuttoon ja siellä asumiseen! Tietenkin kirjoittelen myös muistakin aiheista, mutta nämä kaksi ovat nyt kovasti IN omassa elämässäni. Aiheista kiinnostuneet saavat siis vertaistukea näistä asioista, mutta myös minä kaipaan kohtalontovereita yrityksen perustamisen suhteen, ja varsinkin ulkomailla asuvista suomalaisista.

Menton

Pientä tilannepäivitystä yrityksestä

Tämän hetkinen tilanne oman yrityksen perustamisessa on se, että tämän kesän ja tulevan syksyn aikana yritystoiminta alkaa pikku hiljaa pyöriä. Pikku hiljaa siksi, että vaikka lukuisat minua rohkeammat ihmiset ovat irtisanoutuneet töistään ja alkaneet seurata unelmiaan, minä en kuitenkaan uskalla jäädä suoraan ”tyhjän päälle” ja aion siis käydä ”normi töissä” siihen asti, kunnes oma yritys on kannattavalla pohjalla. Sain neuvoteltua nykyisen työnantajani kanssa, että voin aloittaa oman firman samaan aikaan, kun työskentelen eikä minun tarvitse sitä varten lähteä. Tämä jos joku on erittäin hyvä uutinen! Toisaalta en voi vielä ajallisesti panostaa omaan yritykseen yhtä paljon, kuin jos tekisin sitä päätoimisesti, mutta taloudellisesti tämä on vähemmän stressaavampi vaihtoehto.

Parin viikon päästä tapaamme taas tulevan yhtiökumppanini kanssa ja alamme suunnitella seuraavia peliliikkeitä. Ihanan jännittävää! Sopimusasiat, yrityksen ilme ja väri, nettisivut, palvelut, roolit, käytännön asiat ja niin edelleen. Tekemistä siis riittää.

Monaco ja minä

Ja se muutto ulkomaille

Toinen yhtä jännittävä ja ihana asia on perheemme muutto Etelä-Ranskaan ensi vuoden aikana! Tosin mieheni haluaisi sinne muuttaa jo saman tien, mutta itse haluan ensin saada oman yritysemme käyntiin ja kannattamaan. Asuimme Etelä-Ranskassa 7 kuukautta ollessani äitiyslomalla/opintovapaalla ja ihastuimme alueeseen täysin. Tuona aikana opimme tuntemaan tulevan asuinkaupunkimme kadut ja kaupat hyvin, ja tutustuimme paikallisiin asukkaisiin. Etelä-Ranskassa ja Monacossa asuu myös suomalaisia todella paljon, ja oli ihan huippua tutustua heihinkin. On mukava muuttaa ”uuteen” paikkaan, kun jo tuntee valmiiksi sieltä ihmisiä. Tarkoituksemme on siis klassisesti viettää talvet siellä ja kesät Suomessa.

Ranskan kieli tai sen alkeet olisi hyvä taas palauttaa mieleen, vaikka siellä pärjää hyvin myös englannilla. Ja kun osaa englantia, niin ranskan kielestä tunnistaa hyvin tutun näköisiä sanoja. Myös tilanneyhteydestä ymmärtää hyvin tiettyjä sanoja. Lisäksi tyttäremme menee kansainväliseen kouluun, jossa oppii englannin kielen lisäksi ranskan ja tietenkin uusilta tulevilta ystäviltään, joten olisi kiva, että ymmärtää myös mitä hän jatkossa puhuu!

Ensi viikolla lähdemme pienelle matkalle ja käymme tsekkaamassa tutut hoodit Etelä-Ranskassa. Au revoir!

Nizza
St. Tropez

2 kommenttia artikkeliin ”Tuleva yrittäjä ja ulkosuomalainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s