Tulevan yrittäjän voimalauseet

Tulevan yrittäjän päässä pyörii päivittäin monenlaisia ajatuksia. Yhtenä päivänä olet onnesi kukkuloilla, toisena taas pyörit tunteidesi pohjamudissa. Tämä lienee täysin normaalia, sillä olethan astumassa ulos omalta mukavuusalueeltasi, säännöllisistä tuloista ja palkansaajan turvallisuuden tunteesta sekä hyppäämässä miltei tuntemattomaan. Pienet edistysaskeleet oman yrityksen lähtövalmisteluissa saavat suupielesi nousemaan ylöspäin, mutta miten pääset ylös mielesi risukasasta sellaisina päivinä, jolloin tuntuu, ettei mistään kuitenkaan tule mitään?

Omat pelonsekaiset tunteet on hyvä käydä läpi, eikä niitä voi mitenkään edes sivuuttaa. Samalla ennakoit jo kenties mahdollisia vastoinkäymisiä, joita varmasti tulee tiellesi yrittäjänä. Mutta niihin negatiivisiin tunteisiin ja mielen kiemuroihin ei saa kuitenkaan jäädä jumittamaan. Kun käytät niin sanottuja voimalauseita, saat itsesi takaisin oikeaan moodiin ja tiedät pystyväsi mihin vain! Kirjoitan tätä sinulle, samassa tilanteessa olevalle tulevalle yrittäjälle sekä itselleni, omaksi kannustukseksi tälle jännittävälle tielle.

Vain taivas on rajana.

Tiedän mitä haluan…

…ja aion myös saada sen.

Kun ajatus oman yrityksen perustamisesta on kypsynyt riittävän pitkälle ja olet tehnyt päätöksen perustaa oman yrityksen, pysy myös päätöksessäsi. Sinulla on tavoite ja visio, ja tiedät mitä yrityksesi tulee tekemään. Tiedät kenties myös, missä haluat olla yrityksesi kanssa esimerkiksi viiden vuoden kuluttua. Jos nämä eivät ole vielä täysin selviä sinulle, ne täsmentyvät sinulle varmasti vielä.

Kun tiedät mitä haluat, sinun on helppo toimia tavoitteesi eteen, välillä pienin, välillä suurin askelin. Jos yksi keino ei onnistu, kokeile toista keinoa. Älä anna muiden epäilyjen lannistaa sinua. Keskity siihen mikä on olennaista ja aseta pienempiä tavoitteita. Muista, että kaikki on mahdollista.

Olen rohkea…

…ja luotan itseeni.

Kaikki ovat aloittaneet jostakin. Jos joku muu on pystynyt siihen, niin pystyt sinäkin. Olet rohkeampi kuin mitä luuletkaan. Kaikki päivät eivät tule olemaan helppoja ja joinakin päivinä haluaisit ehkä jopa luovuttaa. Kun luotat itseesi ja rohkeasti painat eteenpäin, onnistut varmasti. Ja toiseksi, älä mieti jo etukäteen mahdollisia vastoinkäymisiä, joille et voi tässä vaiheessa edes tehdä mitään! Palauta mieleesi syyt, miksi alunperin halusitkaan ryhtyä yrittäjäksi. Ja se innostunut tunne, kun olet ihan fiiliksissä ajatellessasi omaa yritystäsi!

Rohkeutta on uskaltaa toteuttaa omaa unelmaansa eikä antaa oman mielen kiemuroiden, epävarmuustekijöiden tai minkään muunkaan olla esteenä. Rohkeutta on luottaa siihen, mitä oma sydän sanoo ja toimia sen mukaan. Rohkeutta elää unelmaansa, eikä unelmoida elämäänsä. Sitku-elämä ei ole sinua varten, vaan elämä on tässä ja nyt. Ota se siis rohkeasti vastaan!

En säikähdä omia ajatuksiani…

…ja olen kärsivällinen.

Tulevan yrittäjän mieli on yhtä vuoristorataa ja se pitää vain hyväksyä. Älä siis säikähdä omia negatiivisia ajatuksiasi, vaan käy niistä jokainen yksitellen läpi. Se on täysin normaalia, kun olet tekemässä jotakin täysin uutta ja ihmeellistä. Kannattaa myös jutella jonkun toisen kanssa, sillä se usein helpottaa omaa oloa. Mikäli omat negatiiviset fiilikset eivät ota loppuakseen, saattaa se olla merkki siitä, että yritysideasi ei ole ehkä ihan täysin valmis vielä tai itse et ole vielä valmis muutokseen. Tämä on erittäin hyvä tiedostaa ja ottaa pieni aikalisä. Jos tulet siihen tulokseen, että yrittäjyys ei ole sinun juttusi juuri nyt, on se hyvä tunnistaa tässä vaiheessa, kun ”mitään” konkreettista ei ole vielä tapahtunut. Toisaalta aina voi laittaa pillit pussiin missä tahansa vaiheessa, joten tavallaan sinulla ei ole mitään hävittävää. Ainoastaan voitettavaa.

Ole siis kärsivällinen omien ajatustesi suhteen ja anna itsellesi aikaa. Sillä ajan kanssa mahdolliset möröt saattavat kadota jopa kokonaan pois. Saatat tarvita kärsivällisyyttä myös sen suhteen, kuinka nopeasti haluaisit oman yrityksesi jo käyntiin. Kannattaa tehdä pohjatyöt ja perusta mahdollisimman loppuun asti valmiiksi, jolloin ensimmäiset asiakkaat on mukavampi ottaa avosylin vastaan.

Onnea menestyksesi tielle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s