Syyskuu on uusi tammikuu

Syksy tuo mukanaan uusien alkujen tuulahduksen. Lomat päättyvät, työt jatkuvat ja koulut alkavat jälleen. Moni aloittaa uuden harrastuksen tai jatkaa samaa tuttua harrastustaan kesäkatkon jälkeen. Kuntosalit ja ryhmäliikuntatunnit täyttyvät, kun ihmiset päättävät päästä eroon lomakiloistaan. Ihan kuin olisi tammikuu!

Itseäni ei tuleva syksy ahdista ollenkaan, päinvastoin. No okei, ehkä marraskuussa alkaa masentaa, mutta siihen on vielä kaksi ja puoli kuukautta aikaa. Omassa elämässä on tulossa niin paljon muutoksia, jotka pitävät mielen virkeänä ja toiveikkaana. Asiat menevät juuri niin kuin olen ajatellutkin! Yksi ehdoton suosikkini on oman työhuoneen saaminen kotiimme!

Normityön ja yrittäjyyden yhdistäminen

Jotta hyppy tuntemattomaan yrittäjän elämään ei olisi niin suuri, olen päättänyt yhdistää palkkatyöni sekä yrittäjyyden ensi alkuun. Se tuntuu olevan sopiva ratkaisu omaan tilanteeseeni (lue: olen nynny enkä uskalla irtisanoutua, koska pelkään riskinottoa tai sitten olen vain järkevä tai sitten olen järkevä nynny). Koska nykyinen työnantajani on hyvin joustava, voin itse määrittää työaikani ja tarkoituksena on siis osa-aikaistaa itseni joko nyt syksyllä tai viimeistään ensi vuoden alusta. Tämä on tietenkin kaksipiippuinen asia: mitä enemmän voin ajallisesti työskennellä omalle yritykselleni, sitä nopeammin se lähtee käyntiin. Mutta mitä enemmän olen palkkatyöstäni pois, sitä vähemmän saan varmaa palkkaa. Oman firman liikevaihdosta kun ei ole varmuutta vielä. Toisaalta olen ajatellut, että nyt syksyn aikana puuhastelen kaikki perusasiat kuntoon, kuten nettisivut, yritysmateriaalit, pankkitilin, puhelimet, tietokoneet ja sen sellaiset. Kivempi aloittaa sitten yritystoiminta, kun on perusasiat kunnossa. Paitsi, että yhteistyö ensimmäisen asiakkaan kanssa alkaa jo syyskuussa, mutta onneksi yhtiökumppanini ottaa sen hoitaakseen. Ja toinenkin potentiaalinen asiakas kolkuttaa jo ovella, hui!

Eli jos itsekin mietit oman yrityksen perustamista, mutta yrittäjäksi ryhtyminen mietityttää taloudellisesti, kannattaa pohtia sivutoimista yrittämistä! Jos ja kun oma yritys muuttuu kannattavaksi, voit jättäytyä palkkatyöstäsi pois.

Haasteena tässä yhdistämisessä on ajankäyttö. En tietenkään voi tai edes halua tehdä oman firman hommia palkkatyöaikana, jolloin päivät varmasti venyvät toisesta päästä. Tavoitteenani onkin, että tekisin viikossa 1-2 päivää omalle yritykselleni ja loput nykyiselle työnantajalleni. Toivottaavasti saan sen onnistumaan!

Uusi perheenjäsen

Ja sitten toiseen aiheeseen. Tuleva muuttomme Etelä-Ranskaan tulee olemaan tyttärellemme suurempi muutos kuin minulle ja miehelleni, sillä hän aloittaa siellä koulun vuoden päästä. Olemme miettineet hänen kielellistä sopeutumista uuteen maahan ja tarkoituksena on laittaa hänet siellä kansainväliseen kouluun. Jotta shokki ei olisi niin suuri, suunnitelmissa on tutustuttaa hänet täällä Suomessa englannin kieleen vuoden aikana mahdollisimman hyvin. Ensin suunnittelimme vaihtaa hänet englanninkieliseen päiväkotiin, mutta se meni kovin mutkikkaaksi. Myös hänen nykyinen päiväkotinsa on niin ihana, että vaihtaminen olisi ollut meille kaikille ihan hirveää! Jostain mieleemme juolahti au pairin ottaminen ja se voisi olla ratkaisu meidän tilanteeseemme. Kanadalainen au pair puhuisi tyttärellemme englantia ja meille ranskaa, täydellistä! Hänen päätehtävänsä tulee ensisijaisesti olemaan se, että hän puhuu mahdollisimman paljon lapsemme kanssa, jolloin tyttäremme sanavarasto kasvaa Youtube-tasosta ylöspäin! Eikä tee kyllä minullekaan yhtään huonoa puhua englantia hieman useammin, saatika ranskaa, jonka alkeet olen jo melkein kokonaan unohtanut. Nyt pitäisi vaan jostain repiä aikaa, että saamme au pair -asian eteenpäin.

Pienet lapset kyllä oppivat nopeastikin uuden kielen, joten periaatteessa voisimme laittaa tyttäremme kylmiltäänkin uuteen kouluun uudessa maassa, jossa hän ei ymmärrä mitään… Mutta jos voimme mitenkään auttaa häntä sopeutumaan paremmin ja samalla auttaa myös itseämme, niin miksi emme sitä tekisi. Uusi perheenjäsen tulee varmasti rikastuttamaan elämäämme monin verroin, vaikka alkuun saattaakin olla hieman outoa, että joku vieras ihminen asuu talossamme.

Ja jos kerran syyskuu on uusi tammikuu, niin nyt jos koskaan täytyy lopettaa tämä herkuttelu ja tehdä pari loppu vuoden lupausta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s