Puolen vuoden yrittäjyys

Olen toiminut sivutoimisena yrittäjänä nyt puoli vuotta! Aika on mennyt nopeasti ja on ollut todella innostavaa tehdä omaa juttuaan. Aina välillä on ollut niin sanottuja huonoja päiviä, kun on tuntunut, etteivät asiat edisty ollenkaan tai on miettinyt, että ei tämä kuitenkaan lähde sujumaan. Mutta, kun katsoo puoli vuotta taaksepäin, niin ihan hirmuisesti asioita on tapahtunut, joista voi olla todella tyytyväinen. Ja tästä matka vaan jatkuu (tsemppaan tässä samalla itseäni)!

Hitaasti, mutta varmasti

Aloimme suunnitella yritystämme viime vuoden keväällä ja koko hommahan lähti alkuun ihan vitsistä. Nyt on vitsit kaukana, mutta hauskanpito jatkuu edelleen! Yrityksen palvelut olivat alusta asti ihan selvät, mutta nimen, yritysilmeen, logon ja muiden miettiminen vei jonkun verran aikaa. Kun yrityksen nimi kirkastui mielessä, rekisteröin sen äkkiä toiminimeksi, ettei vaan kukaan muu vie sitä meiltä! Mietimme myös, että ottaisimme jonkun ulkopuolisen suunnittelemaan logomme ja ilmeemme, mutta nekin muotoutuivat pikku hiljaa itsestään, enkä voisi olla tyytyväisempi omaan suunnittelutyöhömme! Samalla säästimme pitkän pennin, kun ei tarvinnut maksaa ulkopuoliselle tästä työstä. Yrityksemme nimellä ja logolla on myös henkilökohtainen merkitys, ja siksi se tuntuu hyvinkin omalta ja tärkeältä, mutta toki näyttää myös hyvältä.

Viime elokuussa toiminimi muutettiin osakeyhtiöksi ja alkoi nettisivujen suunnittelutyö. Niiden ilmeen ja sisällön suunnittelu oli mukavaa puuhaa ja vaikka otimme itse toteutukseen ammattilaisen, vei se aikaa kuitenkin todella paljon. Samoin otatimme itsestämme markkinointikuvia. Kun nettisivut olivat valmiit uuden vuoden jälkeen, laitoimme somekanavat myös samalla kuntoon: Instagram, Facebook sekä LinkedIn. Samalla tulin myös ”kaapista ulos” ja kaikki saivat tietää yrityksestämme.

Tämän jälkeen aloimme suunnitella printtimateriaalia sekä käyntikortteja, ja kun ne olivat tulleet painosta, aloin kontaktoida potentiaalisia asiakkaita postitse, sähköpostitse sekä puhelimitse. Ja nyt tämä sama jatkuu edelleen!

Home office

Asiantuntija myyjänä

Täytyy myöntää, että myyminen kauhistutti minua kaikkein eniten yrittäjäksi ryhtyessäni. Olen aina ollut sitä mieltä, että myyminen ei todellakaan ole minun juttuni, mutta ei se ole ollutkaan yhtään niin kamalaa, mitä alkuun luulin. Puhelimeen tarttuminen ja asiakkaiden tapaaminen on ollut mielenkiintoista ja palkitsevaa! On tullut onnistunut fiilis, kun asikasyrityksen henkilö on esittänyt kiperiä kysymyksiä ja kun hänen ilmeensä on muuttunut tyytyväiseksi, kun olen osannut vastata hänen kysymyksiinsä oikein! Ja miksen olisi, sillä osaan sen, mitä myynkin. Kuuntelen, keskustelen, hymyilen, ehdotan ratkaisuja enkä yritä tuputtaa mitään. Ja pidän lupaukseni: kun lupaan soittaa tai laittaa sähköpostia tiettynä ajankohtana, niin myös teen niin.

On ollut myös mahtavaa huomata, että palveluille, joita yrityksemme tarjoaa, on tarvetta ja hyvinkin monessa yrityksessä. Emme ole siis tarjoamassa ratkaisuja yrityksille, jotka eivät niitä tarvitse. Päin vastoin. Monilla yrityksillä on todellinen tarve, mutta he joko yrittävät pärjätä itse, mikä vie puolestaan aikaa muilta asioilta tai sitten jättävät tekemättä kokonaan. Haasteenamme onkin joidenkin yritysten kohdalla se, että miten saamme heidät vakuuttumaan siitä, että he oikeasti tarvitsevat meitä! Joskus tekisi mielin sanoa suoraan, että ”herätys hyvä yritysjohtaja, sinun ei kuulu tehdä näitä asioita itse, vaan anna ne meidän tehtäväksi. Sinun kuuluu käyttää aikasi ihan muihin asioihin ja anna ammattilaisten hoitaa nämä!”

Yritysten tukena myös haastavina aikoina

Maailma, jossa elämme ja työskentelemme, on muuttunut hetkessä päälaelleen. Monet yritykset ovat suurissa vaikeuksissa eikä tämä aika välttämättä ole paras mahdollinen omalle yrityksellekään. Palvelujamme tarvitaan kyllä edelleen, mutta varsinkin nyt, yritykset kiristävät kukkaronnyörejään entisestään. Asiakkaiden saaminen tulee olemaan entistä haastavampaa, mutta onneksi voimme auttaa yrityksiä myös vaikeina aikoina. Täytyy vaan pysyä positiviisena eikä antaa tämän tilanteen lamaannuttaa itseään. Kaiken ”kurjuuden keskeltä” nousee myös monia uusia ideoita, tapoja tehdä töitä ja muita vastaavia, joita me kaikki voimme hyödyntää omassa työssämme, teemme sitten mitä tahansa. Asioilla kun on tapana järjestyä, ennemmin tai myöhemin.

Pidetään siis lippu korkealla, autetaan ja tuetaan toisiamme, ja yritetään pysyä positiivisena!

Do what makes you happy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s